Bokkenpootjes


Bokkenpootjes zijn heerlijke, knapperige koekjes met een smeuige vulling van botercreme en amandel. Deze lekkernij is perfect voor bij de koffie of thee! Met dit recept maak je ongeveer 20 bokkenpootjes. Deze koekjes zijn niet moeilijk om te maken, maar het vergt wel wat tijd en geduld. Het eindresultaat is het echter meer dan waard. Dus haal je bakbenodigdheden tevoorschijn en laten we aan de slag gaan!

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:20 minuten
Categorie:Koekjes
Herkomst:Nederlands
porties:20


Ingredienten:
  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • 150 gram roomboter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram pure chocolade


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Mix het amandelmeel met de poedersuiker en 2 eiwitten in een kom tot een stevig mengsel.
  3. Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit lange strepen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
  5. Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.
  6. Maak ondertussen de botercrème door de suiker en 1 eiwit au bain-marie te verwarmen totdat de suiker is opgelost.
  7. Klop de boter luchtig en meng dit met de opgeloste suiker en vanillesuiker.
  8. Vul een spuitzak met de botercrème en spuit deze op de onderkant van de helft van de koekjes.
  9. Druk de andere helft van de koekjes voorzichtig op de botercrème.
  10. Smelt de pure chocolade au bain-marie en dip één uiteinde van de bokkenpootjes in de chocolade.
  11. Laat de chocolade hard worden en serveer de bokkenpootjes bij de koffie of thee.

Bokkenpootjes

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *