Vanillekransen


Vanillekransen zijn heerlijke krokante koekjes met een vleugje vanille. Ze zijn perfect voor bij de koffie of thee, maar ook gewoon om tussendoor van te genieten. Het leuke is dat je ze zelf makkelijk kunt maken met slechts een paar ingredienten. In dit recept leg ik je stap voor stap uit hoe je zelf vanillekransen kunt bakken. Het is zo simpel dat zelfs een kind het kan doen! Dus haal de ingredienten in huis en laten we aan de slag gaan!

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Koekjes
Herkomst:Nederlands
porties:ongeveer 20 stuks


Ingredienten:
  • 200 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • snufje zout


Stap voor stap bereiding:
  1. Doe de bloem, boter, suiker en een snufje zout in een kom.
  2. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  3. Voeg het vanillemerg en het ei toe aan de kom en kneed alles goed door tot een samenhangend deeg.
  4. Verdeel het deeg in twee├źn en rol beide delen uit tot lange slierten van ongeveer 1 centimeter dik.
  5. Snijd de slierten in gelijke stukken van ongeveer 6 centimeter.
  6. Vorm van de stukken deeg kleine ringetjes door de uiteinden aan elkaar te plakken.
  7. Leg de vanillekransen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak de vanillekransen in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  9. Laat de vanillekransen afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdichte koekjestrommel.

Vanillekransen

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *