Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Kokosmakronen


Kokosmakronen zijn heerlijke, luchtige koekjes die perfect zijn voor bij de koffie of thee. Ze zijn eenvoudig te maken en hebben maar een paar ingrediënten nodig. Deze kokosmakronen zijn ook nog eens glutenvrij! In dit recept laat ik je stap voor stap zien hoe je zelf smeuïge kokosmakronen kunt maken.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Koekjes
Herkomst:Nederlands
porties:20


Ingredienten:
  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 200 gram gemalen kokos


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  2. Klop de eiwitten stijf in een schone kom.
  3. Voeg geleidelijk de suiker toe terwijl je blijft kloppen, totdat het mengsel stevig en glanzend is.
  4. Spatel voorzichtig de gemalen kokos door het eiwitmengsel.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Vorm kleine hoopjes van het mengsel en leg ze op de bakplaat.
  7. Bak de kokosmakronen in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  8. Laat de kokosmakronen volledig afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt. Ze zullen nog wat smeuïger worden tijdens het afkoelen.

Kokosmakronen

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *