Gevulde Koeken
Gevulde koeken zijn heerlijke Hollandse lekkernijen die iedereen wel kent. Ze bestaan uit een knapperige amandelvulling, omhuld met een zacht koekdeeg. Gevulde koeken zijn perfect om te serveren bij de koffie of als tussendoortje. Met dit recept maak je in een handomdraai zelf deze smakelijke traktaties.

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Koekjes
Herkomst:Hollands
porties:8


Ingredienten:
  • 200 gram bloem
  • 125 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • 8 gram bakpoeder
  • 100 gram amandelspijs
  • Extra bloem, om te bestuiven


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de bloem, roomboter, basterdsuiker, zout, ei en bakpoeder in een kom.
  3. Kneed het mengsel goed door tot een stevig deeg.
  4. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikke lap van ongeveer 5 millimeter dik.
  5. Steek met behulp van een glas of koekjesvorm cirkels uit het deeg.
  6. Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Verdeel de amandelspijs in 8 gelijke stukken.
  8. Vorm van elk stuk amandelspijs een bol en druk deze plat op een deegcirkel.
  9. Dek de amandelspijs af met een tweede deegcirkel en druk de randen goed aan met je vingers.
  10. Herhaal dit proces tot alle deegcirkels zijn gebruikt.
  11. Bak de gevulde koeken in het midden van de oven gedurende 15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.
  12. Laat de gevulde koeken afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Gevulde Koeken

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *