Speculaas koekjes
Speculaas koekjes zijn een heerlijke Nederlandse lekkernij die vooral tijdens de Sinterklaasperiode populair zijn. Deze kruidige koekjes hebben een kenmerkende smaak door het gebruik van speculaaskruiden, die onder andere kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember en kardemom bevatten. Speculaas koekjes zijn knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen. Het deeg kun je heel gemakkelijk zelf maken en daarna kun je de koekjes naar eigen smaak vormen. Hieronder vind je het uitgebreide recept voor speculaas koekjes zodat je zelf aan de slag kunt!

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Koekjes
Herkomst:Nederlands
porties:20


Ingredienten:
  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • snufje zout


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Zeef de bloem boven een grote kom en voeg de speculaaskruiden en een snufje zout toe.
  3. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan de kom.
  4. Voeg ook de bruine basterdsuiker toe.
  5. Kneed met je handen snel een soepel deeg van alle ingrediënten.
  6. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  7. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter.
  8. Steek met koekvormpjes de gewenste vormen uit het deeg en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Bak de speculaas koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
  10. Laat de koekjes afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Speculaas koekjes

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *