Stroopkoeken
Stroopkoeken zijn heerlijke koekjes met een zachte stroopvulling en een knapperige buitenkant. Deze traditionele Nederlandse lekkernij is geliefd bij jong en oud. In dit recept leer je hoe je zelf stroopkoeken kunt maken. De bereiding neemt ongeveer 30 minuten in beslag, inclusief de tijd om het deeg te laten rusten. Daarna moeten de koekjes nog 12-15 minuten in de oven. Het resultaat? Versgebakken stroopkoeken die je kunt serveren bij een kopje thee of koffie. Geniet ervan!

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:12-15 minuten
Categorie:Koekjes
Herkomst:Nederlands
porties:12


Ingredienten:
  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 150 gram stroop


Stap voor stap bereiding:
  1. Mix de boter, suiker en het ei in een kom tot een glad mengsel.
  2. Voeg de bloem, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden en zout toe aan het mengsel en kneed alles tot een stevig deeg.
  3. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  5. Rol het deeg uit tot een dunne lap op een met bloem bestoven werkblad.
  6. Steek met behulp van een glas of ronde koekjesvorm rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak de koekjes in 12-15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  8. Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.
  9. Verwarm de stroop in een steelpannetje totdat het vloeibaar is.
  10. Schep een beetje stroop op de helft van de koekjes en druk er een ander koekje tegenaan zodat de stroop ertussen zit.
  11. Laat de stroopkoeken even opstijven voordat je ze serveert.

Stroopkoeken

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *